Homeopatska zdravila

Homeopatska zdravila

Homeopatska zdravila so naravnega izvora, učinkovita in varna za zdravljenje ljudi, živali in rastlin.

Največja prednost homeopatskih zdravil je, da jih lahko varno uporabimo tudi pri najbolj občutljivih skupinah ljudi – nosečnice, novorojenčki, dojenčki…

Homeopatija zahteva individualen pristop k zdravljenju Bolniki z enakimi diagnozami, a različnimi simptomi, dobijo povsem različna homeopatska zdravila. Pri svetovanju glede zdravljenja s homeopatskimi zdravili je zelo pomemben pogovor z bolnikom. Na osnovi temeljitega pogovora lahko zdravnik homeopat sestavi terapevtsko sliko. Na podlagi celostne terapevtske slike o pacientu, zdravnik homeopat v postopku repertorizacije izbere zdravilo, ki ustreza osnovnemu zakonu homeopatije: Similia similibus curentur (Podobno se zdravi s podobnim) in priporoči, katero homeopatsko zdravilo je primerno za zdravljenje določenega posameznika.

 
OSNOVNA NAVODILA ZA JEMANJE HOMEOPATSKIH ZDRAVIL

Zdravilo v obliki kroglic počasi raztopimo pod jezikom, zdravilo v obliki kapljic pa kanemo v usta in počakamo približno deset sekund, da ustna sluznica vsrka zdravilo. Kroglice lahko tudi raztopimo v vodi in raztopino zdravila srkamo po požirkih, pri čemer upoštevamo navodila zdravnika homeopata, ki vodi zdravljenje.

Med uživanjem hrane in uporabo zdravila mora preteči najmanj dvajset minut – to pomeni, da homeopatsko zdravilo vzamemo najmanj 20 minut pred ali po obroku hrane. Enako velja tudi za umivanje zob in kajenje. V tem času lahko pijemo le čisto vodo.

Med homeopatskim zdravljenjem ne smemo uživati prave kave, kokakole in drugih pijač ali jedi, ki lahko vsebujejo kofein. Izogibamo se kamiličnega in metinega čaja, pravega čaja, mentola (bonboni, zvečilni gumi, zobne paste, ki vsebujejo mentol). Izogibamo se močnim vonjavam, eteričnim oljem z mentolom ali kafro, ker te snovi lahko nevtralizirajo učinek homeopatskega zdravila. Kadar je v času zdravljenja s homeopatijo potreben obisk pri zobozdravniku, moramo to zabeležiti in povedati zdravniku homeopatu.

IZDELAVA HOMEOPATSKIH ZDRAVIL

Izhodne snovi za pripravo homeopatskih zdravil so naravnega izvora (minerali, rastline, živali).

Postopke za pripravo homeopatskih zdravil je dr. Samuel Hahnemann opisal v Organonu, Čistem nauku o zdravilih (Materia Medica Pura oz. Reine Arzneimittellehre) in Kroničnih boleznih (Die chronischen Kreinkheiten, ihre eigentumliche Natur und homeoopatische Heilung). Hahnemannove postopke priprave zdravil je v kodificirani obliki v Homeopatski farmakopeji (Pharmacopoea Homeopathica Polyglottica), ki je izšla leta 1827, prvič objavil lekarnar dr. Willmar Scwabe (1839-1917). Zadnja izdaja te knjige je izšla leta 1934 in je zelo dragocen priročnik za farmacevte, ki izdelujejo homeopatska zdravila.

Homeopatska zdravila prepiše zdravnik homeopat. Kot registrirana zdravila jih lahko kupimo v mnogih lekarnah držav EU in po svetu, pa tudi v večini slovenskih lekarnah: http://adriapharm.com/si/homeopatija/lekarne/