Kdo smo

Vesna Gorjanc, zdravnica homeopatinja je po osnovni izobrazbi doktorica medicine. Ima tudi naziv svetnica na področju vzgoje in izobraževanja (2007), certifikat za Imago facilitatorja (2013) ter diplomo šole za maserje in terapevte Vital (2017)

ZDRAVJE razume po definiciji Svetovne zdravstvene organizacije (WHO): » je stanje popolnega fizičnega, duševnega in socialnega blagostanja, in ne le odsotnost bolezni ali napake. Po novejših spoznanjih je zdravje celovit in dinamičen sistem, ki je sposoben prilagajanja vsem vplivom okolja …«

HOMEOPATIJA je celovita metoda zdravljenja, ki jo je prepričala s številnimi primeri uspešno ozdravljenih bolnikov. Leta 2002 se je odločila za osnovni 3 letni študij homeopatije po smernicah Evropskega odbora za homeopatijo (ECH ), ki ga je organiziralo Slovensko homeopatsko društvo (SHD). Svoje stalno izpopolnjevanje na področju homeopatije nadaljuje tudi preko programa e-učenja Mednarodne akademije za klasično homeopatijo (IACH) prof. Georgea Vithoulkasa.

V procesu zdravljenja s homeopatijo se v organizmu postopoma vzpostavlja ravnovesje, ki je bilo ob bolezni porušeno. Bolezenski znaki v procesu zdravljenja prehajajo od znotraj navzven in od življenjsko bolj pomembnih organov na manj pomembne. Pogosto se pojavi prehodno poslabšanje simptomov na površini telesa: na koži in sluznicah, občasno pa tudi bolečine v mišično-skeletnem sistemu. V teh primerih je zelo koristno, če pacient poišče pomoč usposobljenega maserja, fizioterapevta ali kineziologa.

Kratek življenjepis:

Ime mi je Vesna. Rojena v Kranju, kjer sem končala osnovno in srednjo šolo. Leta 1995 sem diplomirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Kot zdravnica sem bila 2 leti zaposlena v SB  Jesenice in BGP Kranj. Leta 1997 sem se odločila za pedagoško delo v zdravstveni usmeritvi na SŠ Jesenice. V tem času sem se izobraževala na področjih homeopatije in drugih vej integrativne medicine , vzgoje, izobraževanja in psihologije. Pridobila sem naziv svetnica MŠŠ (2007) ter certifikat za Imago facilitatorja (2013).

Med leti 2014 do 2016 sem bila kot zdravnica homeopatinja zaposlena v HCK Ljubljana.

Zakaj sem se odločila za študij homeopatije?

Kot zdravnica sem iskala najboljši, naraven, nežen in učinkovit način zdravljenja za svoje otroke. To sem našla v homeopatiji.

Terapevtka medicinske hipnoze
Svoje znanje na področju integrativne medicine bom v letu 2020 nadgradila  z diplomo za Terapevtko medicinske hipnoze.
 

 

nazaj